Afbeelding Innoveren kun je leren

Innoveren kun je écht leren!

De ontwikkelingen in de techniek dagen installatiebedrijven voortdurend uit om te innoveren. Maar aan welke innovaties moet je dan denken? En met welke innovaties kun je echt kansen pakken en aangehaakt blijven? In de vier regionale kennisdelingsbijeenkomsten ‘Innoveren kun je leren’ hebben innovators en trendwatchers vele ondernemers, vertegenwoordigers uit het onderwijs en belangenbehartigers actief aan het denken gezet.

De door OTIB, Techniek Nederland en het RBPI georganiseerde regionale kennisdelingsbijeenkomsten stonden geheel in het teken van de innovatie in de technische installatiebranche. Met interactieve interviews, presentaties, pitches en een kennisfestival bood de bijeenkomst de deelnemers veel inspiratie om met de toekomst aan de slag te gaan. De belangrijkste conclusies:

1. De installateur als regisseur

De rol van de installateur in de bouw wordt steeds belangrijker. De installateur wordt steeds meer regisseur. Pak deze nieuwe rol en zoek slimme oplossingen.

2. Niet afwachten, maar doen

Innoveren is een dynamisch proces. Je beweegt mee met de technologische mogelijkheden. Wacht niet totdat de politiek een besluit neemt, maar kies zelf waarin je wilt vernieuwen. En focus op wat je als installateur wilt.

3. Ook ruimte voor kennisontwikkeling

Zet niet alleen in op productontwikkeling, maar ook op kennisontwikkeling. Zorg ervoor dat vakmensen zich verder kunnen ontwikkelen. Want door ze te laten leren, gaan ze vanzelf nieuwe mogelijkheden zien.

Oftewel, innoveren kun je écht leren!

Wil je op de hoogte blijven van trends en ontwikkelingen in onze branche? Dan zien we je graag op een van de regionale kennisdelingsbijeenkomsten in 2020.